5 Şubat 2016 Cuma

MELEK'İMİN ELİNDEN TUZLU KEK


 

Efendim, size Mersin'den dünya güzeli bir insan olan Melek'imin tarifini paylaşmak istiyorum. Yapımı kolay ve beş çayınızın değişmezlerinden olacak bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. İzmir'den sana selam olsun tatlı arkadaşım...
 
Malzemeler:
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvıyağ
2,5 bardak un
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1/2 demet maydanoz ya da dereotu
1 su bardağından biraz fazla rendelenmiş beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 tutam karbonat

Yapılışı:
3 yumurtayı; tuz, şeker, karbonat ve kabartma tozu ile iyice çırpalım. Köpük köpük olunca yoğurt ve yağı da ekleyelim. İyice karışınca unu yavaş yavaş ekleyelim. Pürüzsüz olana dek karıştıralım. En son rendelenmiş peyniri ve doğranmış maydanozu karıştıralım. Hamur normal kek kıvamından biraz daha katı oluyor. Kare borcama ya da yağlanmış küçük fırın tepsisine koyalım. 180 derecede üstü kızarana dek pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder