1 Şubat 2016 Pazartesi

KEÇİ AYAĞI, KEÇİ PATAMAĞI YA DA SODALI PİŞİ


 
 
Çok lezzetli ve bereketli bir tarif denemek istiyorsanız bence hemen mutfağa gidin.
Malzemeler:

1/2 bardak süt
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
1 cay kasığı tuz
1 tatlı kaşığı yemek sodası
1 yumurta
Aldığı kadar un (2 bardak +1,5 kaşık un) 
Kızartmak için: Sıvı yağ

 Yapılışı:
Yumurtayla sütü çırpma teliyle güzelce çırpalım. Ardından yağını, tuzunu ve yemek sodasını da katıp çırpma teliyle güzelce karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım. Hamurun altını ve üstünü hafif unlayıp merdaneyle 1/2 cm kalınlıkta açalım. Hamurdan 5-6 cm.lik kareler keselim. Kestiğimiz hamurları kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. Sabah kahvaltısında ya da beş çaylarında yiyebileceğiniz çok lezzetli bir hamur işi. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder