30 Ocak 2016 Cumartesi

YABAN MERSİNLİ, MADEN SULU KEK



Hem kolay bayatlamayan hem de son derece lezzetli bir kek bu...

Malzemeler:
3 büyük yumurta
1 çay bardağı mandalin suyu
1 şişe limonlu maden suyu
125 gr. eritilmiş margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı silme karbonat
3 bardak un
2 avuç kuru yaban mersini
1 bardak şeker
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu

Yapılışı:
Öncelikle 3 yumurtayı şekerle birlikte 10 dakika kadar çırpalım. Ardından margarini, vanilyayı, kabartma tozunu, karbonatı, portakal kabuğu rendesini, mandalin suyunu ve maden suyunu ekleyip bir kez daha karıştıralım. En son unu ekleyip düşük devirde çırpalım. Yaban mersinlerini hamura ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım. Yağladığımız bir kek kalıbına hamuru döküp 170 derecede pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder