16 Ocak 2016 Cumartesi

KABAK BÖREĞİ



 
Su böreği gibi mi desem ne desem... Bu harika lezzeti daha önce yemeyen varsa ayıp etmişsiniz. O derece muhteşem bir börek. Misafirlerinize, ev ahalisine yapıp onları mutlu edin. Çoğu insan kabak yediğini bile anlamıyor. Kabak yemeyenler bile yiyor.

MALZEMELER:
4 yufka
3 yumurta
1/2 bardak sıvı yağ
1 şişe maden suyu
2 rende kabak (Suyu süzdürülmüş.)
1 bardak beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
Tuz, karabiber


İÇİNİN HAZIRLANIŞI:
Kabakları rendeleyin, üstüne biraz tuz serpin. Kabaklar çok sulanan bir sebze olduğu için elinizle sıka sıka sularını süzdürüp başka bir kabın içine alın. İçine peynir, dereotu, maydanoz, tuz ve karabiber koyun. Tuz ve karabiberi kendi damak zevkinize göre ayarlayın. Peynirin tuzunu ve daha önc
e kabakların üstüne attığınız tuzu da hesaplamayı unutmayın.
 

BÖREĞİN HAZIRLANIŞI:
Büyük fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın. 2 yufkayı buruşturarak tepsiye yayın. Yufkaların arasına bir şey sürülmeyecek. Yufkaların üstüne hazırladığımız için tamamını serpiştirelim. Diğer 2 yufkayı da buruşturarak harcın üstüne koyalım. Sosunu dökmeden önce böreğimizi keskin bir bıçakla dilimleyelim.
Sosu için 3 yumurtayı, sıvıyağı ve sodayı güzelce karıştıralım ve böreğimizin üstüne eşit olarak dökelim. Böreğimizi buzdolabında bir saat beklettikten sonra 175 derece ısıtılmış fırında nar gibi kızarana dek pişirelim. Su böreği tadında masrafsız harika bir börek oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder