1 Ekim 2015 Perşembe

ELMALI KURABİYE


 
Yine annemden bir tarif... Çocukluğumun tadı..

Hamuru İçin:
250 gr. yumuşak margarin
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 bardak un



İç Malzemesi:

2 rendelenmiş elma
1 çay bardağı toz şeker
1,5 kahve kaşığı tarçın
1 bardak kadar iri kıyılımış ceviz


Üstüne:

Pudra şekeri

Öncelikle margarini ve pudra şekerini elimizle iyice ezelim. Ardından yoğurdu, vanilyayı ve kabartma tozunu güzelce karıştıralım. En son unumuzu katıp pürüzsüz bir hamur olana dek yoğuralım. Hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletelim. Bu arada içi için önce şeker ve elmayı bir tavada karıştırıp güzelce pişirelim. Elmayı iç malzemeyi hazırlarken rendelemelisiniz, yoksa kararır. Altını kapattıktan sonra tarçını ve cevizi koyup soğutalım. Hamurdan ceviz gibi parçalar koparıp elle yassılaştıralım. İç harcını koyup dilenen şekilde kapatalım. Ben kayık şeklinde kapatmayı tercih ediyorum. 175 derecede pembeleşene dek pişirelim. Soğuyunca pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder