2 Temmuz 2017 Pazar

FINDIKLI KURABİYE


 


Çok lezzetli, çok kolay ve gerçekten çok bereketli bir kurabiye tarifiyle yine karşınızdayım. Ölçülere tam uyulmasını tavsiye ederim. Bazen un az geldi deyip un miktarını artıran arkadaşlarım oldu. Siz sakın yapmayın. Kurabiyeler taşa dönüyor. Un miktarı tam ölçüsünde kullanılmalıdır. Tüm ölçülere uyarsanız nefis bir kurabiyeleriniz olacak. Şimdiden afiyet olsun.


MALZEMELER:

2 yumurta (1'inin beyazı üstüne ayrılacak)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
250 gr. yumuşamış margarin
2 çay bardağı şeker
5 bardak un (Ne eksik ne fazla)
1 paket kabartma tozu
Dövülmüş fındık (Ben 1 paket alıp kullanıyorum.)
 
 
 
YAPILIŞI:
Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, margarin ve şekeri elimizle güzelce karıştıralım. Sonra 5 bardak unumuzu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim. Ceviz gibi toplar yapıp önce yumurta beyazına sonra fındığa bulayalım. 160 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim. Hem kolay hem de bereketli bir kurabiye...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder