Bir göçmen yemeği ile yine karşınızdayım. Bizim evde çocukluğumdan beri yılda birkaç kez pişirilen babamın tabiriyle kıytırık yemeklerden biri. Hem kolay hem de leziz bu yemeği denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
1 kg. yeşil domates
3 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 kaşık bulgur
1-2 diş sarımsak
3 çay bardağı su
Tuz
Arzu ederseniz 1-2 tane acı yeşil biber de ekleyebilirsiniz.
Domateslerimizi çoban salata yapar gibi doğruyoruz. Soğanlarımızı da yemeklik doğruyoruz. Zeytinyağında soğanları 5 dakika orta ateşte kavuruyoruz. Domatesleri ekleyip 10 dakika kadar karıştırarak domateslerimizi de kavurmaya devam ediyoruz. Yıkanmış pirinci, bulguru, halka halka doğranmış sarımsağı ve 3 çay bardağı sıcak suyu ve tuzu da ekleyip pirinçler pişip suyunu çekene dek pişiriyoruz. İster sıcak, ister ılık servis edebilirsiniz. Ben soğuk da çok severim. Afiyet olsun.
Yazarın Notu: Acı biber koyacaksanız. Soğanları kavururken biberleri de kavurabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder