14 Temmuz 2015 Salı

PATLICAN OTURTMA YA DA ANNEANNEMİN DEYİŞİYLE PATLICAN KISKISI (KLASİK TATLAR)


 
Patlıcan oturtmayı çok severim ama ne yazık ki kızartma gibi yağlı şeyler yasak. Ben de ara sıra  yapıyorum. Yasakları delmek her zaman keyiflidir değil mi?
 
Malzemeler:
700 gr. uzun bostan patlıcanı
Tuz
350 gr. yağsız kıyma
1 baş sarımsak
1 kepçe domates sosu
1 kaşık salça
karabiber
1 çay bardağı su
Çeyrek demet maydanoz
2-3 kaşık sıvı yağ

Patlıcanları yıkayıp halka halka dilimleyelim. Tuzlu suda en az yarım saat bekletelim. Sonra sıkarak suyunu akıtalım.  Patlıcanları bol sıvı yağda kızartalım. Sonra düzgünce borcam tepsiye dizelim.   Bu arada sosumuzu hazırlayalım. Kıymayı herhangi bir yağ koymadan tavada kavuralım. Suyunu saldığında ayıkladığımız bütün sarımsakları ekleyelim. Kıyma suyunu çekene dek birlikte kavuralım. Ardından domates sosunu, salçayı koyup birkaç dakika daha kavuralım.
 
 
 
Üstüne 1 çay bardağı suyu, tuzu ve karabiberi koyup bir taşım kaynatalım. Sosu kızarmış patlıcanların üstüne döküp tekrar fırına verelim. Üstü kızarana, patlıcanlar iyice yumuşayana dek pişirelim. Pişince kıyılış maydanozu serpip birkaç dakika daha fırında tutalım. Sonra sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder