19 Temmuz 2015 Pazar

TUTMAÇ ÇORBASI


 
"Çok lezzetliyim ama ben!" diye bağıran nefis mi nefis bir çorba. Denerseniz tarif defterinizin baş köşesine oturabilir...
 
Malzemeler:
1/2 bardak yeşil mercimek
1 bardak haşlanmış nohut (derin dondurucudan)
1 bardak erişte
5 bardak et suyu


Terbiyesi:
1 yumurta sarısı
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 kaşık un
1/2 tatlı kaşığı karabiber

Üstüne:
1 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı nane

1/2 bardak kuru mercimeği ayıkladıktan sonra yarı yarıya pişirip suyunu süzelim. 1 bardak haşlanmış nohutumuzu da bekletelim. Sonra Yeşil mercimek, nohutu et suyuyla buluşturalım. Et suyu kaynayınca eriştelerimizi koyalım. Mercimekler ve erişte pişene dek kaynatalım. Bu arada terbiyesini hazırlayalım. Yumurta sarısı, yoğurt, 1 kaşık un ve küçük küçük çentilmiş sarımsakları, karabiberle birlikte güzelce çırpalım. Çorbadan birkaç kepçe alıp terbiyeyi ılıştıralım. Sonra hepsini çorbaya katıp koyulaşana dek karıştıralım. En üstüne 1 kaşık tereyağında yaktığımız naneyi koyup ilk sıcağı gidince servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder