16 Temmuz 2015 Perşembe

DOĞUM GÜNÜ PASTASI (RAZOŞ İÇİN HAZIRLADIĞIM)


 
 
 
Razoş'un doğum günü pastası... 
 
Malzemeler:
1 paket pasta tabanı (2 parçalı)

Islatmak için:
1/2 bardak sıcak su
3 kesme şeker
2 tatlı kaşığı kakao
1/2 bardak soğuk süt

Ara Kreması:
1 paket vanilyalı puding
750 ml. süt
1 paket süt kreması
1 paket krem şanti
1/2 paket bitter çikolata
2 paket krema sertleştirici (3 paket kullanılırsa daha iyi olur.)

Pastanın Arasına:
1 paket Eti Canga (bıçakla kıyılmış
1 muz (dilimlenmiş)
5 adet Eti Burçak bisküvi (uflanmış)

Üstüne:
1 paket pasta kreması
1,5 bardak soğuk süt

Süslemek için:
1 adet kıyılmış Eti Canga
1 paket pirinç patlağı drajesi Karmen

Öncelikle ara kremasını hazırlayalım. Pudingi pişirelim. Ilınınca krema şantiyi koyup çırpalım. Bundan 4 kepçe ayıralım. Eşiniz afiyetle yesin. Kalanına krema sertleştiriciyi ve kıyılmış bitter çikolatayı ekleyelim. İyice soğutalım.

Keki ıslatmak için sıcak suyun içinde şekeri ve kakaoyu karıştıralım. Şeker eriyince soğuk sütü ekleyelim.
Pastanın arası için Eti Canga'yı kıyalım. Muzu pastayı hazırlarken koyalım ki kararmasın.  Eti Buçak bisküvileri elimizle ufalayalım ve kenarda bekletelim.

Pastanın üstü için pasta kremasını sütle çırpalım ve buzdolabında bekletelim. Artık pasta malzemelerini birleştirebiliriz. Pastanın her ilk katını sütlü karışımla ıslatalım. Arasına ara kremasını koyup muz dilimlerini koyalım.


Üstüne biraz daha krema koyup ufalanmış bisküvileri koyalım. Onların üstüne kıyışmış Canga'yı koyalım. Kekin ikinci katını da ıslatıp yerleştirelim. En üste pasta kremamızı sürelim. Pirinç patlağı drajesiyle ve kıyılmış Eti Canga'yla süsleyelim. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletip servis edelim. Afiyet olsun.

 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder