22 Temmuz 2015 Çarşamba

MANTARLI OMLET



Omlet hem yapımı hem de çeşitlendirilmesi son derece kolay bir yemek. Bu nedenle ben çok sık yaparım. Bu da yaptığım çeşitlerden biri...

Malzemeler:
300 gr. ince kıyılmış mantar
3-4 kaşık zeytinyağı (mantarlar için)
5 yumurta
1/2 çay kaşığı karabiber
100  gr. sert beyaz peynir
5 kaşık süt
Tuz

Mantarları ince ince kıyalım. 3-4 kaşık yağda sote edelim. Bu arada 5 yumurtayı derin bir kasede güzelce çırpalım. İçine karabiber, ufalanmış beyaz peynir, tuz ve 5 kaşık koyup güzelce çırpalım. İnce kıyılmış mantarları da yumurtalı karışıma katalım. Tavaya yağ koyalım. Yağ kızınca omlet harcını tavaya koyalım. Altı pişince alt üst edip diğer yüzünü de kızartalım. Sıcak sıcak ikram edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder