25 Temmuz 2015 Cumartesi

KAYISI PESTİLİ

 
Bu sene kayısılar bol ürün verince konu komşu meyveleri değerlendirebilmek için pestil yapmaya karar verdik. Şahane de oldu. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir atıştırmalığımız var. Bu yaz bitmeden bir de erikten yapacağım inşallah! 

 
Malzemeler:
2,5 kilo kayısı
1 bardak şeker (Daha şekerli istiyorsanız şeker miktarını artırabilirsiniz.)
2 bardak su
2,5 kaşık mısır nişastası
2 bardak ceviz, fındık karışımı

Yaymak için:
Yağlı kağıt

Ayrıca:
Mısır nişastası

Kayısıları güzelce yıkayıp çekirdeklerini temizleyin. Geniş bir tencereye alıp üstüne 1,5 bardak su koyup kayısılar iyice yumuşayana dek kaynatın. Kaynayınca bir el blenderiyle püre haline getirin. Sonra üstüne şekerini koyup karıştırın ve şeker eriyene dek kaynatın. Ayırdığımız 1/2 bardak suyla 2,5 kaşık mısır nişastasını açın ve hızlı hareketlerle kaynayan püreye karıştırın. Karıştıra karıştıra koyulaştırın. Sonra fırın tepsilerine yağlı kağıt koyun ve çok kalın olmayacak şekilde püreden dökün ve düzleştirin.
 
Üstüne ceviz fındık karışımını koyun. Balkonunuzda ya da terasınızda güneş alan bir yere koyun.
 
Üstünü temiz bir tülle örtün. Birkaç gün içinde kuruyacaktır.
 
 
 
 
Tamamen kuruduysa köşelerden sıyıra sıyıra pestili sıyırın. Bu arada ister bohça gibi katlayın ister rulo yapın. Pestilin arkasını da nişasta ile ovalarsanız yapışmasını önlersiniz. Ben streç filme sarıp buzdolabına koydum.
 
 

 
YAZARIN NOTU: Pestili çok ince dökerseniz yağlı kağıttan çıkarmakta zorlanabilirsiniz. O zaman yağlı kağıdın arkasını ıslak bezle silip pestilin kağıttan ayrılmasını sağlayabilirsiniz. Bu nedenle çok ince dökmemeye çalışın.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder