2 Temmuz 2015 Perşembe

KABAK MÜCVER (KLASİK LEZZETLER)

 
 
 
 
Bahçemizdeki beş kök kabaktan o kadar çok topluyoruz ki bu yaz her gün kabak yemeği yapsam olacak. Bizim bahçenin kabaklarından kabak mücverle karşınızdayız.
 
1 kilo kabak
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
4 adet taze soğan
3 yumurta
7-8 kaşık un
1 tatlı kaşığı karbonat
Birkaç damla limon suyu
Birkaç kaşık zeytinyağı

Kızartmak için:
Bol sıvıyağ

1 kilo kabağı güzelce yıkadıktan sonra kabuklarıyla rendeliyoruz. Üzerine tuz serpip bekliyoruz. Kabaklar iyice sularını salınca elimizle sıkarak başka bir kaba aktarıyoruz.  Kabakların içine kıyılmış dereotu, maydanoz, soğanı ekliyoruz. Ardından 3 yumurtayı koyup unu ekliyoruz. En üste karbonatı ve limon suyunu da katıp tuzunu kontrol ediyoruz. Birkaç kaşık zeytinyağı da ekleyip topaklanmadan akıcı bir kıvamda olana dek karıştırıyoruz. Derince bir tavaya zeytinyağı ya da ayçiçek yağını koyup iyice kızmasını bekliyoruz. Kaşıkla alıp kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartıyoruz. Fazla yağını kağıt havluyla çektirip sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder