Malzemeler:
1/2 kg. büyücek iri kabak
300 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı galeta
tuz, karabiber
1 yumurta
5-6 diş sarımsak
1 kaşık yağ
5 adet küçük boy domates
Öncelikle köftesini hazırlamalıyız. Kıyma, yumurta, tuz, biber salçası, galeta unu, karabiberi güzelce yoğuralım. Kabakları yıkayıp kuruladıktan sonra halka halka irice doğrayalım. Domatesin ve sarımsakların kabuklarını soyalım. Patlıcan kebabı yapar gibi bir kabak, bir köfte şeklinde sıralayalım. En üstüne domates ve sarımsakları döşeyip 1 kaşık yağı ve tuzu gezdirelim. Üstünü alüminyum folyoyla kaplayıp 200 derece fırında 20 dakika pişirelim. Folyoyu çıkarıp üstü kızarana dek fırında pişirmeye devam edelim. Kızarınca alıp yoğurtla ya da pilavla servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder