5 Temmuz 2015 Pazar

KABAK DİZMESİ


 
 
Çok lezzetli ve sağlıklı bir yemek. Sağlığınıza dikkat ediyorsanız deneyin derim.

Malzemeler:

1/2 kg. büyücek iri kabak
300 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı galeta
tuz, karabiber
1 yumurta
5-6 diş sarımsak
1 kaşık yağ
5 adet küçük boy domates

Öncelikle köftesini hazırlamalıyız. Kıyma, yumurta, tuz, biber salçası, galeta unu, karabiberi güzelce yoğuralım. Kabakları yıkayıp kuruladıktan sonra halka halka irice doğrayalım. Domatesin ve sarımsakların kabuklarını soyalım. Patlıcan kebabı yapar gibi bir kabak, bir köfte şeklinde sıralayalım. En üstüne domates ve sarımsakları döşeyip 1 kaşık yağı ve tuzu gezdirelim. Üstünü alüminyum folyoyla kaplayıp 200 derece fırında 20 dakika pişirelim. Folyoyu çıkarıp üstü kızarana dek fırında pişirmeye devam edelim. Kızarınca alıp yoğurtla ya da pilavla servis edelim. Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder