28 Temmuz 2015 Salı

FINDIKLI YEŞİL GELİN KEKİ




Değişik bir kek mi arıyorsunuz. O zaman mutlaka bu keki denemelisiniz. Eminim favorilerinizden bir olacak. Haydi mutfağa!

Malzemeler:
3 yumurta
250 gr. şeker (beyaz ya da esmer şeker)
150 gr. yağ (sıvıyağ ya da eritilmiş tereyağ)
250 gr. un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu (2 tatlı kaşığı)
200 gr. un haline getirilmiş fındık
250 gr. yeşil kabak

Üstüne:
Kuvertür ya da herhangi bir çikolata
 

Öncelikle yumurta, şeker ve yağı köpük köpük olana dek çırpın. Bu işlem en az 10 dakika sürmeli. Bu arada fırını 180 derecede çalıştırın ki bir güzel ısınsın. Ardından un, tarçın, karbonat, kabartma tozunu eleyerek karıştırıp yeniden çırpın. Bu harca fındıkları da ekleyin. Oldukça koyu bir hamur olacak. Bu sizin gözünüzü korkutmamalı. Kabak her girdiği şeyi sulandıran bir sebze olduğu için hamurunuzu inceltecek. Bu nedenle tüm işlemleri yaptıktan sonra kabağı kabuklarıyla rendeleyip hamura katın. Hamuru karıştırdıkça o yoğunluğunun azaldığını göreceksiniz.
 
 
 
 
Daha önceden yağladığınız ve altına yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba alıp önceden ısıttığınız fırına koyun. Normalde 40-45 dakikada pişiyor.
 
Fakat kabak bazen çok fazla su salarsa içi hala çiğ kalabiliyor. Böyle bir durumda keki fırına attıktan 30-35 dakika sonra keke bir bıçak batırın ve ortasının ne kadar hamur olduğuna bir bakın. Eğer hala hamursa fırından çıkarıp kek kalıbının üstünü alüminyum folyoyla kaplayın. Fırının ısısını 150 dereceye düşürüp fırında 15-20 dakika tutun.
 
Bu hamur yanmadan içinin pişmesini sağlayacaktır. Benim kabağım çok sulandığı için ben bu şekilde kekimin içinin pişmesini sağladım.
 
 
Kek pişince kelepçeli kalıptan alıp iyice soğutun. Kek soğuyunca benmari erittiğiniz çikolatayı kekin üstüne dökün. Çikolata soğuyunca yanında bir fincan filtre kahve ya da bir bardak çayla sevdiklerinize ikram edin. Afiyet, bal, şeker olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder