16 Haziran 2015 Salı

SIVI YAĞLI SADE UN HELVASI

 

Geçenlerde çok sevgili arkadaşım Esin'im kahveye gelecekti. Yanına kek mi, kurabiye mi yapsam diye düşünürken ne zamandır un helvası diye sayıkladığı aklıma geldi. Fakat ne fıstık ne ceviz ne tereyağı hiçbir şey kalmamış evde. Olsun, dedim. Esoş'um her halükarda bayılır bu helvaya da. İşte sonuçta ortaya son derece lezzetli, sade bir un helvası çıktı.
 
Malzemeler:
2,5 bardak un
3 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti:
3 bardak su
2,5 bardak şeker

Şeker ve suyu bir tencereye koyalım. Şeker eriyene kadar ısıtalım fakat kaynamasın. Helva için yağı ısıtalım. Unu koyup karıştıra karıştıra un kokusu çıkıp karamel rengini alana dek pişirelim. Bu arada hazırladığımız şerbeti kavrulmuş una döküp karıştırarak koyulaştıralım. Topaklaşmamasına dikkat edelim. İyice çekince kapağını kapatıp 10-15 dakika demlendirelim. Sonra kaşıkla alıp servis tabağına alalım. İster ılık, ister soğuk servis edelim. Afiyet olsun.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder