15 Haziran 2015 Pazartesi

FIRINDA MÜCVER A LA EDA







Çok severim mücveri. Bu tarifi de kendim kafama göre uydurarak yıllardır yapıyorum. Unla yapılandan daha lezzetli oluyor.
Malzemeler:
3 büyükçe kabak
Tuz
Biraz dereotu
1-2 taze soğan
2 yumurta
3 kaşık zeytinyağı
karabiber
1,5 kase bayat ekmek içi (galeta unu değil)

Kabağı rendeleyip tuzlayalım. Suyunu salınca elimizle sıkarak suyunu akıtalım. Bu aşamada çok fazla su salacaktır. Buna dikkat edelim ki hamurumuzu çok sulandırmasın.
Dereotunu ve soğanı ince ince kıyalım. Suyunu sıktığımız kabakla karıştıralım. Ardından yumurtaları karıştıralım. Ardından yağ, tuz ve karabiberle birlikte ufalanmış bayat ekmek içinin yarısını hamura ekleyip güzelce karıştıralım. Hafif yağlanmış borcama hamurumuzu alıp üstüne kalan bayat ekmek içlerini serpelim. 180 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarana dek pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Not:
Normalde 1 yumurta kullanıyorum ama kabaklarım büyüktü. Bu nedenle yumurta miktarını artırdım. Sizin normal büyüklükteyse 1 yumurtayla yapmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder