4 Mayıs 2015 Pazartesi

SARMAŞIK KAVURMASI


Komşum Melahat Abla kendine alırken beni de düşünmüş. Otları çok sevdiğimi bildiğinden sarmaşık ve hardal filizi almış. O kadar özlemişim ki bayıla bayıla yedim. Ege'nin otlarını Allah başımızdan eksik etmesin. Biz Egeliler yaşayamayız otsuz çöpsüz.
Malzemeler:
1 demet sarmaşık
2 kaşık zeytinyağı
1 orta boy soğan
2 yumurta
Tuz
Sarmaşıkları bıçak değdirmeden temizliyoruz ki acılığı artmasın. Sap kısımlarından çıt diye kırılan yeri arıyoruz. Sonra güzelce yıkıyoruz, sonra bıçakla ince ince kıyıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp 2 kaşık yağda 5 dakika soteliyoruz. Sotelenmiş soğanlara sarmaşıkları ekleyip kısık ateşte sarmaşıklar pişene kadar ağır ağır pişiriyoruz.  2 yumurtayı ve tuzu ekleyip yumurtalar pişene kadar karıştırıyoruz. Sıcak sıcak sofraya getiriyoruz. Afiyet olsun.



 















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder