3 Mayıs 2015 Pazar

BADEM KAVURMASI (SAKATAT YEMEĞİ)



 
Bir et yemeğinin yanına harika bir eşlikçidir. Çok fazla yapmanıza gerek yok. Sadece tadımlık olması kafi. Kızartırken yağ kullanmaya gerek yok, zaten yeterince yağlı. Bu nedenle az ve öz yenmesi, tadı damağında kalması son derece önemli.
 
Malzemeler:
250 gr. badem
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik
tuz
 
Öncelikle kasaptan aldığımız bademlerimizi güzel yıkayıp süzelim. Sonra teflon bir tavaya alıp kısık ateşte suyunu salıp çekene dek pişirelim. Bu arada yağını da salacaktır. Artık ocağın altını açabiliriz.  Kendi yağında güzelce kavuralım bademleri Ateşten almaya yakın tuz, pul biber ve kekik serpip birkaç kez ateşin üstünde çevirelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder