Malzemeler:
6 kaşık süzme yoğurt1 kaşık normal yoğurt
2 kaşık salatalık turşu suyu
3 orta boy patates
3 kaşık mayonez
1 küçük doğranmış taze soğan
2 diş çentilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı hardal
1 bardak haşlanmış bezelye
4 küçük doğranmış kornişon turşu
İsterseniz taze otlardan kullanabilirsiniz.
Üstüne :
1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Haşlanmış ve soğumuş patatesi küp küp doğrayalım. Yoğurt ve zeytinyağı dışında tüm malzemeyi karıştıralım. İki farklı yoğurdu, hardalı ve salatalık turşusunun suyunu biraz tuzla çırpalım. Salatamızla sosu buluşturalım. Servis yapacağımız kaba aldığımızda üzerine bir iki tatlı kaşığı çiğ zeytin yağı döküp servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder