25 Mayıs 2015 Pazartesi

KURU CACIK





Cacığın her türlüsünü severim; ama çilingir sofrasına kuru cacık yakışır değil mi ama?
2 büyük salatalık (soyulmuş rendelenmiş)
10 kaşık dolu dolu süzme yoğurt
3- 4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı zeytinyağı

Salatalıkların kabuklarını soyup rendenin kalın tarafıyla rendeliyoruz. Başka bir kapta süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak, nane ve tuzu karıştırıyoruz. Salatalıkları da bu karışıma ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Yayvan bir tabağa yayıp üstüne 2 tatlı kaşığı zeytin yağını gezdirip buzdolabında biraz dinlendiriyoruz. Sonra güzel bir mangal etinin yanında servis ediyoruz. Afiyet olsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder