Bu lezzetli salatayı sevmeyen var mıdır? Hele ki yanında ızgara köfteyle de harika gider. Bazen yanında hiçbir şey olmasına gerek yok. Bir dilim ekmekle de keyfine varırsınız bu harika salatanın. Klasik bir lezzet ve yeşillikli olduğu için bahar piyazı diyoruz biz buna. Taze soğan kullanmak istemezseniz kuru soğanla da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
2 bardak kuru fasulyeyi iyice yıkayıp kısık ateşte yumuşayana dek pişirelim.1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
Ayrıca:
1/2 demet maydanoz
2-3 kaşık zeytinyağı
1/2 limonun suyu
Tuz
2 taze soğan
1 Haşlanmış yumurta
Yapılışı:
2 bardak kuru fasulyeyi iyice yıkayıp kısık ateşte yumuşayana dek pişirelim. Süzdükten sonra 1/2 çay bardağı zeytinyağı ve 1 limon suyunu karıştırıp en az 3 saat bekletelim.
Sosunu çektikten sonra verdiğim ölçünün yarısını servis tabağına alalım. 1/2 demet maydanozu ve taze soğanları incecik kıyalım. 1/2 limon suyu ve tuzu da ekleyelim. Haşlanmış yumurtayla servis edelim. Afiyet olsun.
Yazarın Notu:
- Ben önceden ıslatmadım; çünkü fasulyem çok hızlı pişiyor. Siz isterseniz önceden ıslatabilirsiniz.
- Ben zeytinyağı ve limon suyunu önceden koyuyorum ki fasulye sosu güzelce çeksin. Ben bir gün önceden yapıp dolaba koyuyorum. Sonra istediğimiz kadarıyla salatayı hazırlıyorum.
- Ben 2'ye bölerek kullandım. İsterseniz haşladığınız 2 bardak fasulyeyi aynı anda kullanabilirsiniz. Ona göre yağını ve limonunu ayarlamayı unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder