23 Mayıs 2015 Cumartesi

DÜDÜKLÜ TENCEREDE TAZE İÇ BAKLA



Ben bahçemden topladığım baklalarımla yaptım. O nedenle kilo ölçüsü veremedim; ama ayıkladıktan sonra kaseyle Türk usulü bir ölçü yaptım. Tek kelimeyle nefis oldu.

Malzemeler:
3 çorba kasesi ayıklanmış iç bakla
1 büyük soğan
1/2 limon suyu
6 kesme şeker
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 bardak su
Dereotu


İç baklaları limonlu ve unlu suda bekletelim. Sonra güzelce yıkayalım. Düdüklü tencerenin dibine döşeyelim baklalarımızı. 1 büyük soğanı küçük küçük doğrayalım. 1/2 limon suyu, kesme şeker, tuz, yağ ve suyu koyup düdüklü tencerede 15-20 dakika pişirelim. Düdüklüyü açtıktan sonra derin bir kaseye alıp kıyılmış dereotuyla karıştırın. İster ılık, ister soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder