19 Mayıs 2015 Salı

KIYMALI, PİRİNÇLİ SEMİZOTU YEMEĞİ


Bu sağlıklı otu yaz aylarında soframızdan eksik etmememiz gerekiyor. Saltasını sevdiğim gibi yemeğini de sevdiğimden bu sene ilk yemeğiyle başlayayım dedim semizotu sezonuna...
 
Malzemeler:
2 demet semizotu
1 kepçe domates sosu
1 kaşık silme salça
200 gr. az yağlı kıyma
3 kaşık zeytinyağı
1 orta boy soğan
2 kaşık pirinç
1 bardak su
Tuz
 
Güzelce temizlenip ayıklanmış semizotlarımızı bol suyla yıkayıp doğrayalım. Soğanı soyup yemeklik doğrayalım. Kıymayı ve soğanı zeytinyağında kavuralım. Ardından domates sosumuzu ve salçamızı koyup kavurmaya devam edelim. En son pirinci ve suyu ekleyip pirinçler pişene dek kısık ateşte kaynatalım. Sıcak sıcak soframıza getirelim. Afiyet olsun.

 
 


 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder