Malzemeler:
1 paket istediğiniz çeşit makarna
3 adet kabak
2 orta boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
125 gr. beyaz peynir
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 et ya da tavuk bulyon tableti (Koymak zorunda değilsiniz.)
1/2 çay kaşığı kekik
½ tatlı kaşığı nane
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Öncelikle makarnayı tuzlu ve 1 kaşık yağ konmuş bol suda haşlayıp süzün. Soğuk sudan geçirip bekletin. Makarnaların pişirilmesi sırasında soğanları yemeklik doğrayın. Zeytinyağında soğanları kavurun. Ardından rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız kabakları katıp kabaklar yumuşayana dek kavurmaya devam edin.
1/2 et ya da tavuk bulyon tabletini de ezerek kavrulmuş kabaklara karıştırın, hemen ardından kabuklarını soyup küçük doğradığınız domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ve kekiğini katıp domatesler eriyene kadar ara sıra karararak kavurunuz. Domatesler içinde iyice eridiğinde ezdiğiniz beyaz peyniri katıp 1 dakika daha kavurun. En son haşladığınız ve süzdüğünüz makarnalarla karıştırıp sıcak servis ediniz. Arzu ederseniz dereotu ve maydanoz da ilave edebilirsiniz. Güzel bir domates salatası ya da yeşil salatayla servis ediniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder