14 Mayıs 2015 Perşembe

GELİNCİK KAVURMASI



Yaz geliyor. Artık son demleri yemeklik otların. Ben de gelincik otu almıştım pazardan. Vakti geçmeden tazecik yiyelim dedim. Afiyet de oldu gerçekten!
Malzemeler:
1 demet gelincik otu
2 orta boy soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Gelincik otunu ayıklayıp sirkeli suda bekletelim. Güzelce yıkayıp süzelim. Otları doğrayalım. Yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında kavuralım. Otları da ekleyip kavurmaya devam edelim. Tuzunu ekleyelim ve otlar pişene dek kavuralım. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Yazarın Notu:
Ben hiç su koymadan kavurdum. İsterseniz sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder