2 Mayıs 2015 Cumartesi

BİR GİRİT MEZESİ KUPANİSTA

Taze bakladan değişik bir meze yapmak istiyorsanız bayıla bayıla yiyeceğiniz muhteşem bir Girit mezesi olan kupanistayı tavsiye ediyorum. Alışılmışın dışında meze-yemeklerden olan bir tarif bu. Tek kelimeyle nefis...
Malzemeler:
1/2 kg. taze bakla
1+1 limon suyu
1 kaşık un

Meze Harcı
2 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Birkaç da dereotu ve maydanoz
2 avuç ceviz
500 gr. yoğurt
3 kaşık bayat ekmek içi
1 kaşık galeta unu
2-3 taze soğan
1-2 taze sarımsak ya da 3 diş kuru sarımsak

Büyük bir kaseyi suyla doldurup un ve 1 limonun suyunu koyalım. Ayıkladığımız baklaları kararmaması için bu suyun içine koyalım. Sonra 1 limon suyu koyduğumuz bir tencerede bol suda baklalarımızı yumuşayana dek pişirelim. Sonra süzüp soğuk sudan geçirip süzelim.

Bu arada dereotu ve maydanozu ince ince kıyalım. 2 avuç cevizi dişe gelecek şekilde bıçakla kıyalım. Taze soğanları ve sarımsakları incecik doğrayalım. Soğumuş baklalarımızı bıçakla incecik kıyalım. derin bir tabakta tüm malzemeyi karıştıralım. Tuzla tatlandıralım. Şöyle bir dilim kızarmış ekmekle servis edelim.

Yazarın Notu:



  1. Ailece çok sevdiğimiz bir lezzettir. Bu meze varsa başka bir yemeğe ihtiyaç duymayız biz. Lezzeti garantidir.
  2. Yoğurdunuz çok suluysa bayat ekmek içiyle galeta ununu artırabilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder