9 Mayıs 2015 Cumartesi

AYRANLI TAM BUĞDAY UNLU POĞAÇA



Geçen gün eski bir tam buğday unuyla yaptığım bir poğaça tarifini aradım; ama nereye koyduğumu bulamadım. Tarif defterine de yazmamışım. Bu tarifi el yordamıyla geliştirdim. Nefis mi nefis bir poğaça oldu. Kıyır kıyır, çıtır çıtır... Şiddetle denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
1/2 bardak zeytinyağı
1/2 paket eritilmiş tereyağı ya da margarin
3 yumurta (Birinin sarısını üstüne sürmek için ayırın.)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 bardak koyu ayran
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
400 gr. tam buğday unu
2 su bardağı normal un
Üstüne:
Susam ya da çörek otu
İçine:
Dil peyniri ve tulum peyniri



Koyu ayran, yağlar, yumurtalar, tuz, kabartma tozu ve karbonatı çırpalım. Kabartma tozu ve karbonatın karışımı kabartmasını bekleyelim. 5 dakika içinde köpüklenme başlayacaktır. Köpüklenme başlayınca tam buğday ununu ekleyelim. Azar azar normal unu da ekleyip yumuşak bir hamur yapalım. Cevizden irice parçalar koparıp içine her iki peynirden de koyup yuvarlayalım. Yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim. 180 derece fırında kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder