Hamuru:
1/2 kg. un
1 paket yaş maya (42 gr.)
40 gr. toz şeker (2 kaşık kadar)
250 ml. ılık süt
50 gr. margarin ( erimiş)
İçine:
250 gr. tahin
250 gr. toz şeker
Üstüne:
1 yumurta
Susam
Ilık sütün içinde mayayı ve şekeri karıştırın. Üstüne 1 kaşık kadar un koyup ılık bir yerde 10-15 dakika mayalandırın. Ardından erimiş margarini mayayı karıştırıp yavaş yavaş unu karıştırarak güzel, elastik bir hamur yapın. Hamuru hazırlayınca 15 dakika bekletelim. Sonra hamuru bir kez daha yoğurup 10 eşit parçaya bölelim. Her bezeyi tabak büyüklüğünde açalım. Üstüne tahinli karışımdan sürüp rulo yapalım.
Rulo yaptığımız 10 parça hamuru 30-40 dakika bekletip mayalandıralım.
Sonra hamuru sallayıp uzatalım. Ne kadar uzatılırsa o denli iyi olacaktır. Sonra gül böreği gibi saralım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. 15 dakika daha tepside mayalandıralım
Üstüne yumurta sarısı sürüp susam serpelim. 170-180 derece altı üstü kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun.
Rulo yaptığımız 10 parça hamuru 30-40 dakika bekletip mayalandıralım.
Sonra hamuru sallayıp uzatalım. Ne kadar uzatılırsa o denli iyi olacaktır. Sonra gül böreği gibi saralım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. 15 dakika daha tepside mayalandıralım
Üstüne yumurta sarısı sürüp susam serpelim. 170-180 derece altı üstü kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder