4 Nisan 2015 Cumartesi

KIBRIS KÖFTESİ (ÇİĞ PATATESLİ KÖFTE)


 

 


 
Bu köfteyi ilk kez üniversitedeyken bir arkadaşımın annesi yapmıştı. O zaman Kıbrıs köftesi olduğunu bilmiyordum. Ara ara evde çok fazla kıyma kalmadığında ve canım köfte istediğinde bu köfteyi yapar oldum. Eşim ise özellikle bu köfteden istiyor artık. Çok lezzetli ve çok bereketli bu köfteyi denemenizi şiddetle salık veririm. Afiyet olsun.

Malzemeler:
250- 300 gr. yağsız kıyma
3 orta boy patates
1 yumurta
1 rendelenmiş orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1,5 kahve kaşığı tuz
1 kaşık zeytinyağı
3 kaşık galeta unu

Kızartmak için:
Sıvıyağ


Öncelikle patates ve galeta unu dışında bütün malzemeyi bir karıştırma kabına koyuyoruz. Başka bir kapta rendenin kalın tarafıyla patatesleri rendeliyoruz ve öbür kaptaki kıymalı karışıma ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Galeta ununu da ekleyip ele yapışmayan bir köfte hamuru hazırlıyoruz. Oval, yassı köfteler hazırlayıp kızgın yağda birkaç kez çevirerek pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

 
 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder