Harika bir kremalı peynirli bir sosun kokusunun mutfağınıza yayılmasını istiyorsanız hem kolay hem de harika bir yemek. İster pilavla ister makarnayla servis edebilirsiniz. Her ikisi için de harika bir eşlikçi, klasik yemeklerden sıkıldıysanız ağzınıza layık yeni bir alternatif...
Malzemeler:
1 paket tavuk göğsü
4 diş sarımsak
2-3 kaşık zeytinyağı
1 paket süt kreması
2 kaşık rokfor peyniri
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle tavuk göğsünü istediğiniz büyüklükte doğrayınız. Ben jülyen doğradım. Ardından sarımsakları soyup küçük küçük doğrayınız. Zeytinyağı, tavuk eti ve sarımsakları önce harlı ateşte mühürleyiniz; ardından ateşin altını kısıp tavuğun suyunu salıp çekmesini sağlayınız. Tavuk suyunu çekince rokfor peynirini koyunuz. Yumuşak dokusu olan bir peynir olduğu için ben kaşıkla ölçüp koydum. Kısık ateşte peynirin erimesini sağlayınız. Peynir etlere güzelce bulaşsın. Peynir eriyince süt kremasını katıp kısık ateşte sos kaynayana dek bekletiniz. Sonra bir 5 dakika sosun koyulaşmasını sağlayınız. Tuzunu kontrol edip ihtiyaç varsa tuz koymayabilirsiniz. Çay kaşığının ucuyla karabiberle tatlandırıp sıcak servis ediniz. Afiyet olsun.
Yazarın Notu:
- Rokfor peyniri tuzlu bir peynir olduğu için peynirin miktarını artırmayınız. Yemeğin tuzuna da dikkat ediniz.
- Ben bu yemeği pilav gibi demlediğim ev yapımı erişte makarnasıyla servis ettim. Eşim büyük bir zevkle yedi. Yarın da onun tarifini vereceğim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder