Yapacağınız miktarı artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Fakat süzülmüş makarnadan daha lezzetli olduğunu düşündüğüm bu yemeği bir de bu şekilde deneyiniz. Pişman olmazsınız.
Malzemeler:
1 büyük kase erişte (ev yapımı)
4 kaşık zeytinyağı
1 silme kaşık tuz
1,5 kase sıcak su (Erişteyi ölçtüğümüz kase)
Not: Benim ölçtüğüm kasem sanırım iki çorba kasesine eşit.
Yapılışı:
Sıcak suyu tencereye alalım. Su kaynayınca yağını ve tuzunu atıp erişteleri sıcak suya salalım. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte bekletelim. Kaynayınca altını kısıp karıştırmadan pilav gibi suyunu çekmesini bekleyelim. Suyunu çekince 10 dakika demlendirip sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder