20 Nisan 2015 Pazartesi

İNEGÖL KÖFTE






Nefis, nefis... Köftenin her çeşidine bayılırım. En sevdiklerimden biri de bu...
1/2 kg. dana kıyma (orta yağlı)
1 soğanın rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (Normalde
2 kaşık galeta unu
2 kaşık zeytinyağı
Karabiber
1 tatlı kaşığı tepeleme karbonat
1/2 limonun suyu

Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Yetmezse biraz daha galeta unu koyun. Köfte harcını 8-10 saat  buzdolabında dinlendiriyoruz. Sonra yeniden yoğurup şekil veriyoruz. Yağsız tavada ya da mangalda pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Yazarın Notu:
1. Dana kıymayı az yağlı alıp 100 gr. kadar kavram yağıyla kasabınıza çektirebilirsiniz. Benim acelem olduğundan fazla bekleyemedim. Orta yağlı bir kıyma alıp çıktım.
2. Normalde 1 tane yumurta koyarım ama koyduğumu unutup yeniden yumurta koydum. Siz 1 yumurtayla yapabilirsiniz. Diğer ölçüler yine aynı olacak. Sadece galeta ununa dikkat edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder