1/2 kg. dana kıyma (orta yağlı)
1 soğanın rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (Normalde
2 kaşık galeta unu
2 kaşık zeytinyağı
Karabiber
1 tatlı kaşığı tepeleme karbonat
1/2 limonun suyu
Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Yetmezse biraz daha galeta unu koyun. Köfte harcını 8-10 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Sonra yeniden yoğurup şekil veriyoruz. Yağsız tavada ya da mangalda pişiriyoruz. Afiyet olsun.
1. Dana kıymayı az yağlı alıp 100 gr. kadar kavram yağıyla kasabınıza çektirebilirsiniz. Benim acelem olduğundan fazla bekleyemedim. Orta yağlı bir kıyma alıp çıktım.
2. Normalde 1 tane yumurta koyarım ama koyduğumu unutup yeniden yumurta koydum. Siz 1 yumurtayla yapabilirsiniz. Diğer ölçüler yine aynı olacak. Sadece galeta ununa dikkat edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder