8 Nisan 2015 Çarşamba

RAMEN

 
  
Uzak Doğu mutfağını seviyorum. Bu da Kore, Japonya gibi ülkelerde çok sık pişirilen gerçekten çok lezzetli bir tarif. Pek çok tarifi inceledikten sonra kendime göre uyarladığım bu çorbayı sık sık yapmaya karar verdim.
 
1/2 paket Çin makarnası
3 kalça şiş
2 kaşık zeytinyağı
2 kaşık susam yağı
1 tabak dolusu ıspanak (küçük boylar)
 

200 gr. mantar
1 adet taze soğan
2 kaşık soya sosu
1 tavuk bulyon
6 bardak su
2 diş ezilmiş sarımsak
karabiber
 
Kalça şişleri küçük küçük doğrayalım. Ardından 2 kaşık zeytinyağında tavuk etlerimizi birkaç dakika soteleyelim. Ardından bütün haldeki ıspanakları da koyup iki üç dakika soteleyelim. Ezilmiş sarımsak ve ince ince doğradığımız mantarları da katıp onları da soteleyelim. Karabiberi ve 6 bardak suyu koyalım. Su kaynayınca önce tavuk bulyonu ardından da yarım paket Çin makarnasını (noodle) çorbamıza koyalım. Makarnalar pişince 2 kaşık susam yağını ve 2 kaşık soya sosunu da koyalım. Arzu ederseniz acı sos da koyabilirsiniz. Kapatmaya yakın ince ince doğradığımız taze soğanı da katalım. Bir iki taşım kaynattıktan sonra sıcak servis edelim. Servis ederken çorbamızın üstüne ince doğranmış taze soğan koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder