Geceden ıslatmak zor geldiğinde ve işim çoksa nohutu düdüklüde pişirmeyi tercih ediyorum. Böylece zamandan kazanıyorum. Elbette nohutu ağır ateşte ve güveçte pişirdiğimde daha lezzetli oluyor; ama böylesi de tembel işi. Arada tembellik etmekte hiçbir mahsur yok!
Malzemeler:
2,5 bardak nohut
300 gr. kemikli dana ya da koyun eti
1 kepçe domates sosu
1 kaşık domates salçası
1 büyük soğan
3-4 kaşık zeytinyağı
Tuz
Öncelikle akşamdan ıslatmadığımız nohutumuzu üstünü 3-4 parmak geçen suyla birlikte 30 dakika düdüklüde pişirelim. Yarı pişmiş nohutları süzelim. Bu sefer etleri düdüklüye koyalım ve üstünü geçecek kadar suyla 15 dakika düdüklüde pişirelim. Artık nohutları etleri birleştirmenin vakti geldi. Yarı pişmiş nohutu etlerin içine dökelim. Nohutun üstüne bir parmak geçecek kadar su koyalım. Soğanı küçük küçük doğrayıp kavurmadan etli nohutun üstüne koyalım. Bir tavada 1 kaşık yağla domates sosunu ve salçayı kavuralım. Onu da nohuta koyalım. Tuzunu ve kalan yağı koyup düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım. 20 dakika daha pişirelim. Buharını çıkardıktan sonra etin ve nohutların pişip pişmediğini kontrol edelim. Pişmediyse 10 dakika daha pişirebilirsiniz. Pişince bir 10 dakika dinlendirip sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder