30 Nisan 2015 Perşembe

PATLICAN BEĞENDİ



Harika bir mezedir. Hünkar beğendiyi ne kadar çok sevsem de altındaki patlıcan mezesini tek başına yemeyi de çok severim. Eşime közlenmiş patlıcan yedirmenin bir yolu da budur. İsterseniz bir et yemeğiyle de verebilirsiniz.

Malzemeler:
2 büyük topan patlıcan közlemesi ya da 1 kavanoz hazır közlenmiş patlıcan
1,5 kaşık un
1,5 bardak soğuk süt
1 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
Tuz
150 gr. kaşar rendesi (Ben mozzarella rendesi kullandım.)
Közlenmiş patlıcanların suyunu süzdürüp ince ince kıyalım. Yağları bir tencereye alıp kızdıralım. Unumuzu kokusu çıkana dek kavuralım. Hızla karıştırarak sütü ekleyelim. Koyulaşana dek karıştırmaya devam edelim. Patlıcanlarımızı ekleyelim. Artık peyniri ve tuzu da ekleyip sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder