28 Nisan 2015 Salı

KÖFTELİ MİNİK ALTIN ÇORBASI







Çorba bence yemeklerin hasıdır, bir sofranın olmazsa olmazıdır. Hele kışın o buz gibi havada içimizi ısıtan çorba olmadan sofraya oturmayı bile düşünemem ben. Bu tarifi de not defterine kaydedin. Değişik tatlara açıksanız çok beğeneceğinize eminim.

Köftesi için:
200 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı galeta unu
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı (köftenin hamuruna)
1 yemek kaşığı zeytinyağı (kızartmak için)

Köftesini hazırlayalım. Tüm malzemeyi iyice özleşene kadar yoğuralım. Sonra ufak ufak köfteler yapıp teflon bir tavada 1 kaşık yağda silkeleye silkeleye pişirelim. Bir kenara alalım. Çorbamızı yapmaya başlayabiliriz.

Çorbası İçin:
1 kase derin dondurucudan küçük karnabahar çiçekleri
1 kutu mısır konservesi (280 gr. kadar)
1 küçük incecik doğranmış kuru soğan
1 kaşık zeytinyağı
5 bardak et suyu
Tuz

Çorba için et suyunu kaynamaya bırakalım. Diğer malzemeleri de katıp kısık ateşte karnabahar pişene dek kaynatalım. Karnabaharlar pişince köfteleri koyup bir taşım daha kaynatalım.


Meyanesi için:
1 yumurta sarısı
1 kaşık un
1 kaşık mısır unu
1-2 kaşık yoğurt
1/2 limonun suyu

Çorba pişince 1 yumurta sarısı, 1 kaşık un, 1 kaşık mısır unu 1/2limonun suyu ve 1-2 kaşık yoğurdu çırpalım. Çorbanın suyundan koyup meyaneyi ılıştıralım ve çorbaya katalım. Kaynayana dek kısık ateşte pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Yazarın Notu:
Arzu ederseniz yağda kızdırılmış biberle servis edebilirsiniz. Ben fazla yağ almak istemediğim üstüne kızdırılmış yağ dökmedim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder