Malzemeler:
1 kg. pırasa
1/2 çay bardağı sıvıyağ (Pırasaları pişirmek için)
1 büyük soğan
4 yumurta
1 bardak yoğurt
3 çay bardağı sıvıyağ (Hamuru için)
3 bardak mısır unu (Hamur cıvık olursa 1-2 kaşık daha)
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı karbonat
Tuz
Üstüne:
Susam
Yapılışı:
Önce pırasaları temizleyip güzelce yıkayalım ve pırasalarımızı ince ince doğrayalım. Soğanımızı da temizleyip küçük küçük doğrayalım. Sonra hiç su koymadan pırasayı ve soğanı kısık ateşte pişirelim ve soğutalım. Mümkün olduğunca suyunu çektirelim. Unutmayalım ki pırasa çok su salıyor. Bu nedenle su koymuyoruz.
Hamuru için yumurtaları, yoğurdu, yağı ve göz kararı tuzu (1-2 tatlı kaşığı) çırpalım. Ardından unumuzu da koyalım ve karıştıralım. Tenceredeki soğanlı pırasayı süzdürerek hamura ekleyelim. Hamurun sulandığını düşünüyorsanız birkaç kaşık daha mısır unu ya da buğday unu ekleyelim. Altı yağlanmış yuvarlak büyük borcama hamuru alıp üstüne susam serpelim. 170 derecede önceden ısıttığımız fırında güzelce kızarana dek pişirelim. Fırından alınca ilk sıcağının gitmesini 10 dakika bekleyelim ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Yazarın Notu:
Çok lezzetli, bir o kadar da bereketli harika bir tarif. Tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder