Malzemeler:
1 hazır sade pasta tabanı
1 paket vanilyalı puding (750 ml. sütle pişirilen)
2 bardak süt
400 gr. labne
1/2 bardak toz şeker +2 kaşık şeker
2 paket süt kreması
1 bardak yoğurt
12 yaprak jelatin (Almanya'dan getirmişti eşim. Aktarlarda toz jelatin bulabilirsiniz ama ben hiç kullanmadım:)
1/2 bardaktan 1 parmak fazla su
Pasta çemberi (Pasta malzemesi satan yerlerden bulabilirsiniz.)
Üstüne:
1 kaşık şeker
1 kaşık tepeleme mısır nişastası
Yapılışı:
Hazır pasta tabanının bir katını servis yapacağımız tabağa koyup pasta çemberini tam pasta tabanını ölçüsünde tabanın çevresine yerleştirelim. Artık sosumuzu yapmaya başlayabiliriz. Pudingimizi 2 bardak sütle ve 1/2 bardak şekerle pişirip soğutalım. Soğuturken ara ara karıştıralım ki üstü kabuk tutmasın.
Şimdi en son üstünü hazırlayalım. 1 kavanoz vişne konservesi, 1 kaşık şeker,1 kaşık tepeleme mısır nişastasını karıştıralım. Nişasta eriyince ateşe oturtalım. Koyulaşana dek pişirelim. Koyulaşmış vişneli sosu pastanın üstüne koyalım. Soğuyunca buzdolabına koyup iyice soğutalım. Ertesi gün kek çemberini yavaşça çıkaralım. Önce bıçakla kenarlarından geçerseniz çıkarması kolay olur. Tekrar buzdolabına koyup servis yapana dek orada bekletin. Sonra harika bir kahve eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder