19 Nisan 2015 Pazar

KÄSEKUCHEN YA DA VİŞNELİ PEYKEK



  

Eşimin en sevdiği pastadır bu. Doğum günü için dileğiydi. Ben de seve seve bu dileği gerçekleştirdim...

Malzemeler:
1 hazır sade pasta tabanı
1 paket vanilyalı puding (750 ml. sütle pişirilen)
2 bardak süt
400 gr. labne
1/2 bardak toz şeker +2 kaşık şeker
2 paket süt kreması
1 bardak yoğurt
12 yaprak jelatin (Almanya'dan getirmişti eşim. Aktarlarda toz jelatin bulabilirsiniz ama ben hiç kullanmadım:)
1/2 bardaktan 1 parmak fazla su
Pasta çemberi (Pasta malzemesi satan yerlerden bulabilirsiniz.)

Üstüne:

1 kavanoz vişne konservesi (Ben kendi yaptığımı kullandım.)
1 kaşık şeker
1 kaşık tepeleme mısır nişastası


Yapılışı:
Hazır pasta tabanının bir katını servis yapacağımız tabağa koyup pasta çemberini tam pasta tabanını ölçüsünde tabanın çevresine yerleştirelim. Artık sosumuzu yapmaya başlayabiliriz. Pudingimizi 2 bardak sütle ve 1/2 bardak şekerle  pişirip soğutalım. Soğuturken ara ara karıştıralım ki üstü kabuk tutmasın.


 
Puding soğurken 2 kaşık şekerle birlikte süt kremasını da 3 dakika çırpalım. Katılaşınca pudingi, kremayı, yoğurdu ve labne peynirini güzelce çırpalım. Şimdi jelatinleri hazırlayalım. Jelatinleri 1/2 bardaktan 1 parmak fazla suyla bir tavada ıslatalım. Yumuşayınca çok kısık ateşte karıştıra karıştıra eritelim. Kaynamamasına ve topaklanmamamasın dikkat edelim. Artık jelatini peynirli harçla harmanlayabiliriz. Hızlı bir şekilde haçla karıştırırken jelatinin topaklanmamasına dikkat edelim. Jelatini karıştırdıktan sonra harcı pasta tabanının üstüne dökelim. Buzdolabına koyup katılaşana dek bekletelim. Ben bir gün önceden yaptım. Akşama kadar zaten katılaşmıştı.

 

Şimdi en son üstünü hazırlayalım. 1 kavanoz vişne konservesi, 1 kaşık şeker,1 kaşık tepeleme mısır nişastasını karıştıralım. Nişasta eriyince ateşe oturtalım. Koyulaşana dek pişirelim. Koyulaşmış vişneli sosu pastanın üstüne koyalım. Soğuyunca buzdolabına koyup iyice soğutalım. Ertesi gün kek çemberini yavaşça çıkaralım. Önce bıçakla kenarlarından geçerseniz çıkarması kolay olur. Tekrar buzdolabına koyup servis yapana dek orada bekletin. Sonra harika bir kahve eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder