16 Nisan 2015 Perşembe

AYRANLI TARHANA ÇORBASI







Tarhana benim en çok sevdiğim çorbalardan biridir. Bu da çok sağlıklı bir versiyonu. Denemeniz dileğiyle...

Malzemeler:
4 kaşık tepeleme un tarhanası
4 bardak su ya da et-tavuk suyu
1 bardak ayran
1 kepçe domates sosu ya da 1 tatlı kaşığı salça
Nane
Tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı (Miktarı artırabilirsiniz.)
Öncelikle tereyağımızı eritelim. Domates sosunu ya da salçayı biraz kavuralım. Ardından 4 bardak soğuk et suyunu ve 3 kaşık tepeleme tarhanayı koyalım. Hiç bırakmadan koyulaşana dek pişirelim. Koyulaşınca ayranımızı karıştırarak çorbamıza katalım. En son üstüne nane serpelim ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Yazarın Notu: Tuzunu kendiniz ayarlayabilirsiniz. Et suyunuz tuzluysa fazla koymaya gerek kalmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder