2 bağ pazı (Bahçemizden topladım.)
200-250 gr. yağsız kıyma
4 kaşık pilavlık bulgur
3 kaşık zeytinyağı
1 kepçe domates sosu ya da 2 domatesin rendesi
1 kaşık silme salça
1 büyükçe soğan
1,5 bardak su
Tuz
Yapılışı:
2 bağ pazıyı güzelce yıkayıp doğrayalım. Kıymayı, küçük doğradığımız soğanlar ve 3 kaşık yağla birlikte suyunu salıp çekene dek kavuralım. Ardından domates sosumuzu ve salçamızı koyalım ve kavurmaya devam edelim. Pazıları koyalım ve birkaç kez çevirelim. Ardından suyu, tuzu ve bulguru koyup kısık ateşte yemeğimizi pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder