13 Nisan 2015 Pazartesi

ANNEANNEMİN KURABİYESİ



Hepimizin anneannesinin ya da babaannesinin böyle tarifleri vardır. Bunlar hem eski hem de çok lezzetli tarif. Unutulmasınlar, yaşasınlar. Bu tarif benim anneanneme ait. Hem basit hem de çok lezzetli. Denemenizi tavsiye ederim.
 
Malzemeler:
250 şeker (1 bardak+2 kaşık)
1 kase yoğurt
500 gr. un (Anneannemin tarifinde yarım kg. un yetiyor diyor ama ben 700- 800 gr. koydum.
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 bardak ayçiçek yağı

Yapılışı:
Tüm malzemeyi karıştırıp hafif ele yapışan çok yumuşak bir hamur yoğuralım. Daha sonra ellerimizi hafif yağlayarak irice yuvarlaklar yapıp 170 derecede hafif kızarana dek pişirelim.

Yazarın Notu: Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ekleyin. Anneannem 1/2 kg. un demişti; ama benim hamuruma yetmedi. Yumurtalarım büyüktü, yoğurdum da suluydu. Bu nedenle ben daha fazla un eklemiş olabilirim. İlk 1/2 kg. un koydum. Hamur cıvık olunca 200-300 gr. kadar un da ben ekledim.

 
 
 
 



 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder