14 Nisan 2015 Salı

RAZOŞ'UMUN ISPANAKLI TON BALIĞI



 
Razoş'tan yine harika bir tarif... Ellerine sağlık canım.

Malzemeler:
650 gr ıspanak
250 gr ton balığı (3 küçük boy)
1 bağ kadar yeşil soğan
1 küçük paket kaşar peyniri (200 gr)
4 adet domates
 
Yapılışı:
Ispanakları ayıklayıp yıkıyoruz, elimizle iri parçalara bölüyoruz. Bir tencerede su kaynatıyoruz. Ispanakları kaynar suda dirilikleri geçene kadar haşlıyoruz ve bir süzgece alıyoruz. Haşlanan ıspanağı bir kaba alıyoruz. İçine doğranmış yeşil soğanları, ton balığını ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ve biraz da tuz ekleyip elimizle harmanlayarak karıştırıyoruz.
 
 
 
Diğer yandan domateslerimizi yıkayıp soymadan, iri halkalara bölüyoruz ve bir fırın tepsisini veya büyük bir borcamı yağlayıp yerleştiriyoruz. Üzerlerine hafifçe tuz serpiyoruz. Daha sonra bu domateslerin üzerine hazırladığımız ıspanaklı ton balıklı karışımdan iri toplar yapıp yerleştiriyoruz. Top haline getirdiğimiz karışımı sıkıştırmak için hafifçe suyunu sıkabiliriz; ama çok fazla sıkmayalım ki daha sonra fırında pişerken fazla kurumasın. Son olarak üzerlerine kalan rendelenmiş kaşar peynirinden serpip 180 derece fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
 
Yazarın Notu:
Sanırım 3 dakika kadar haşlanması yeterli olur. İsterseniz hepsini aynı anda suya atmak yerine, birkaç posta halinde aynı suda haşlayabilirsiniz. Haşlananları kevgirle sudan çıkarıp diğer postayı suya atıp sırayla bütün ıspanağı haşlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder