Çocukluğumda annem sık sık yapardı şehriye çorbasını. Hala terbiyelisini daha çok severim ama annemin elinden olursa. Kendi yaptığım da çok lezzetli oldu, yine de anne elinin lezzeti başka...
Malzemeler:
100-150 gr. kıyma
1 kepçe domates sosu ya da 2 domates rendesi
1/2 kaşık silme salça
1/2 bardak arpa şehriye
4 bardak su
İsterseniz 1 etsu tableti ya da tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1/2 limonun suyu
Öncelikle kıymayı 2 kaşık zeytinyağında güzelce kavuralım. Kıyma suyunu salıp çeksin. Ardından domates sosunu ya da domates rendesini koyup kavurmaya devam edelim. Salçasını koyalım. Salçayı da kavurup suyunu ekleyelim. Bu aşamada etsu tabletini ya da tuzunu ekleyelim. Su kaynayınca şehriyesini koyup kısık ateşte şehriyeler pişene dek kaynatalım. Şehriye pişince çorbayı ateşten alalım ve terbiyesini hazırlayalım. Bir kasede limon suyuyla yumurta sarısını çırpalım. Çorbanın suyundan katıp terbiyeyi ılıştıralım. Sonra çorbaya ekleyip bir taşım daha çorbayı kaynatıp sıcak sıcak servis edelim. Afiyet bal şeke olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder