Annelerin her yaptığı harikadır. Sizce de öyle değil mi?
Malzemeler:
1 bütün tavuk
3 bardak pirinç
1/2 bardak zeytinyağı
Tuz
4,5 bardak sıcak tavuk suyu
1,5 bardak haşlanmış nohut
Öncelikle 1 tavuğu iyice yumuşayana dek haşlayalım. Ardından bir gece önceden ıslattığımız nohutu haşlayıp 1,5 bardağını pilav için ayıralım. Geri kalanını derin dondurucuya koyabilirsiniz. 3 bardak pirinci ayıklayıp nişastası gidene dek yıkayalım. Artık malzemeleri birleştirebiliriz. Öncelikle yıkanmış, süzülmüş pirinci yağda ve kısık ateşte güzelce kavuralım. 10 dakika- 15 dakika sürebilir bu işlem, sadece biraz sabır lazım. Şimdi yapacağımız şey 4,5 bardak tavuk suyunu pirince ekleyelim.
Tavuğu haşlarken tuz koyarak haşlarsanız hem tavuk eti hem de pilavınız çok lezzetli olacaktır. Pirinçle su kavuşunca ateşin altını açalım. Nohutu da ekleyip karıştıralım. Suyun kaynadığını görünce tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısalım. Bu aşamada tavuk etini pilavın üstüne yayabilir ya da bir kenarda bekletip pilavı servis ederken üstüne koyabilirsiniz. Annem ikinciyi tercih etti. Çok da lezzetli olmuştu. Bu yemek, annelerin en klasik yemeklerinden biri. Unutmamak, unutturmamak lazım. Afiyetle kalın.
Tabakta fotoğrafını çekemedim. O kadar hızlı bitti ki...
Tabakta fotoğrafını çekemedim. O kadar hızlı bitti ki...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder