Klasik yemeklerden kuru fasulye blogda olmazsa ayıp olurdu...
Malzemeler:
2 bardak kuru fasulye
6 bardak et suyu
300 gr. kemikli et (dana ya da kuzu)
1 kepçe domates sosu
1/2 kaşık domates salçası
1 orta boy soğan
Tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Öncelikle etimizi haşlayıp pişirelim. Bu arada kuru fasulyemizi yıkayalım ve kısık ateşte 15 dakika kadar pişirip süzelim. Üstüne et suyunu koyup soğanı yemeklik doğrayalım ve hafif yumuşayana dek pişirelim. Etini koyalım. Bu arada bir tavada yağda domates sosunu ve salçayı kavuralım. Bunu yemeğimize katalım ve yine kısık ateşte iyice yumuşayana dek pişirelim. Ateşten alınca sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
SERVİSE HAZIR |
DANA KUYRUĞU DERİN DONDURUCUDAN ÇIKTI |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder