Babaannem Bulgaristan göçmeniydi ve harikulade bir aşçıydı. Kendine has muhteşem yemekleri vardı. Bu çorba babaannemin uydurduğu değil, ama çok açsak hemen pişirdiği son derece besleyici bir çorbaydı. Ben de aklıma düşerse hemen yaparım. Size deneme ölçüsü veriyorum. Az miktarda yapıp tadına bakabileceğiniz bir ölçü bu. Şimdiden kolay gelsin.
Malzemeler:
1 bardak su1/2 bardak tel şehriye
3 bardak süt
1 kaşık tereyağı (Başka yağ güzel olmuyor.)
Tuz
Öncelikle 1 bardak suyu kaynatalım. Tel şehriyeyi koyup 5 dakika haşlayalım. Tel şehriye hemen piştiği için zaten iyice yumuşamış olacaktır. Ardından sütü ekleyelim ve tel şehriye iyice pişene dek kısık ateşte kaynatalım. Ateşten almadan önce tereyağını katıp karıştırarak erimesini sağlayalım. Ateşten alınca tuzunu atıp karıştıralım. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder