20 Mart 2015 Cuma

KIYMALI TERBİYELİ YA DA DİĞER ADIYLA KESTİRMELİ KARNABAHAR YEMEĞİ (KLASİK TATLAR)






Canım karnabahar çekti. Mevsimi geçmeden pişireyim dedim yoksa bayıldığım bir sebze değil. Herkes kızartmasını tercih ederken bense karnabaharın yemeğini severim. Ters bir insanım vesselam...

Malzemeler:
1 orta boy karnabahar
150-200 gr. az yağlı kıyma
2 kaşık zeytinyağı
1 kepçe domates sosu
1/2 kaşık domates salçası
1-1,5 bardak su
Tuz

Terbiyesi için:
1 kaşık yoğurt
1 yumurta sarısı
1/2 limon
Öncelikle karnabaharın çiçeklerini ayıralım ve güzelce yıkayalım, süzdürelim. Düdüklüde yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı 2 kaşık yağda kavuralım. Ardından domates sosunu ve salçasını koyalım, kavurmaya devam edelim. Üstüne karnabaharı ve suyunu koyalım. Tuzunu ayarlayıp 7 dakika pişirelim. Düdüklünün buharını çıkarınca sebzelerin pişip pişmediğini kontrol edelim. Pişmiş karnabaharla terbiyeyi buluşturalım. Terbiye malzemelerini çırpıp yemeğin suyundan koyup ılıştıralım. Ardından yeniden ateşe oturttuğumuz yemeği bir taşım kaynatıp sıcak sıcak servis edelim. Afiyette kalın.
Yazarın Notu:
Ben düdüklüde pişirmek istemiyorum diyorsanız tencereye 2,5 bardak kadar su koyalım. Karnabaharlar yumuşayana dek kısık ateşte pişirelim. Terbiyesi için aynı işlemi uygulayalım. Eğer su az geldiyse biraz daha su ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder