Malzemeler:
1/2 kg. dana ciğeri
1 kırmızı salçalık biber
1 orta boy soğan
1 kepçe domates sosu
1 tatlı kaşığı salça
1 bardak su
Tuz
4 kaşık zeytinyağı (İsteyen daha fazla koyabilir.)
Önce soğanı yemeklik , sonra biberi iri halkalar halinde doğrayın. Yağda her ikisini de kısık ateşte 15 dakika kavurun. Şimdi ciğerleri katıp kavurmaya devam edelim. Ciğerlerimizi de kısık ateşte 15-20 dakika kavuralım. Şimdi domates sosumuzu ve salçamızı koyup birkaç dakika karıştıralım. Suyunu koyup ciğerler yumuşayana kadar pişirelim. Pişince tuzunu katıp sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
CİĞERLER KAVRULURKEN |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder