21 Mart 2015 Cumartesi

CİĞER SOTE




Ciğeri ezelden beri severim. Bu kadar besleyici ve aynı zamanda doyurucu olması da cabası. Hem bereketli hem lezzetli bir yemeğim olsun diyorsanız bu yemek tam size göre. Sakatat sevenler için biçilmiş kaftan...

Malzemeler:
1/2 kg. dana ciğeri
1 kırmızı salçalık biber
1 orta boy soğan
1 kepçe domates sosu
1 tatlı kaşığı salça
1 bardak su
Tuz
4 kaşık zeytinyağı (İsteyen daha fazla koyabilir.)


Önce soğanı yemeklik , sonra biberi iri halkalar halinde doğrayın. Yağda her ikisini de kısık ateşte 15 dakika kavurun. Şimdi ciğerleri katıp kavurmaya devam edelim. Ciğerlerimizi de kısık ateşte 15-20 dakika kavuralım. Şimdi domates sosumuzu ve salçamızı koyup birkaç dakika karıştıralım. Suyunu koyup ciğerler yumuşayana kadar pişirelim. Pişince tuzunu katıp sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

CİĞERLER KAVRULURKEN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder