26 Mart 2015 Perşembe

PIRASALI SEBZE GRATEN

 




    Hem sebze olsun hem değişik olsun hem ucuz olsun hem de ete eşlik etsin diyorsanız...
Malzemeler:

Sebzeli harç için:
3 pırasa (1/2 kg.)
4 orta boy mantar
2 tane havuç rendesi
2-3 kaşık sıvı yağ
Püre için:
3 patates (büyükçe)
2 kaşık süt kreması (Koymak zorunda değilsiniz.)
1 tatlı kaşığı tereyağı
Beşamel sos için:
1 kaşık un
1 bardak süt
Tuz, karabiber
Rendelenmiş kaşar peyniri 100-150 gr.
Yapılışı:
Patatesleri ister kabuklu ister kabuksuz haşlayın. İyice pişince içine 2 kaşık kremayı, tereyağını ve tuzunu koyup ezerek püre yapın. Küçük borcama patates harcını döşeyin.

Bu arada pırasaları ve mantarları ince ince doğrayıp havucu rendeleyin. Sebzeleri 2-3 kaşık zeytinyağında yumuşayana dek soteleyin. Sotelediğiniz sebzeleri patatesli harcın üstüne döşeyin.
Beşamel sos için un ve yağı güzelce kavurun. İçine sütünü katıp koyulaşana dek hızlı hızlı karıştırın. Peynirin de yarısını karıştırıp gerekirse tuz ilave edin. Beşamel sosu da üçüncü kat olarak sebzelerin üzerine döküp en üste kalan peyniri serpiştirin. 170 derecede üstü kızarana dek pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder